Sint Gummarus Dubbel

14apr14

Alc. 7,1%
Brouwerij Cornelissen (Opitter)

Sint Gummarus Dubbel bierBeschrijving: Belgisch (amber)bruin moutbier, ‘dubbel’ van hoge gisting, met hergisting op fles.

Ingrediënten: Gerstemout, hop, gist, water.

Geproefd: Sterk gemout van geur met op de achtergrond toetsen van bruine suiker, koekjes en brood. Zeer zacht van smaak, met ook hier het gemoute dat eruit springt, een zachte bitterheid en een steeds sterker wordende zoetigheid die echter nooit overdreven wordt. Geen uitgesproken smaken, doch een degelijk bruin bier met een licht gehopte toets in de vrij droge nasmaak. Helaas zit op het eind ook een weinige metaalsmaakje, dat gelukkig niet blijft hangen.

Weetje: Sint Gummarus was een ridder aan het hof van Pepijn van Herstal (✝ 714 nc) en volgens de legende de stichter van de stad Lier. Hij is de patroonheilige van allen die met een breuk te kampen hebben. Wat precies de link met het bier is? That’s the question … “Gummarus stak zijn stok in daerde, gescheurt, door ‘t branden van de zon. Ersprong tot schand van deez’ ontaerde. Tot laeffenis een waterbron”, bericht het etiket. En ook “Voor liefhebbers met hoge goesting”. Het bier won de 2012 Silver Quality Award Athens. Tot oktober 2015 heette de brouwerij nog Brouwerij Sint-Jozef.No Responses Yet to “Sint Gummarus Dubbel”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: