Special Yeast Brett

05apr14

Alc. 7,5%
De Proefbrouwerij (Lochristi) voor s.a. Delhaize Group

Special Yeast Brett bierBeschrijving: Belgische pale ale, blond bier van “spontane” gisting, met nagisting op fles, ongefilterd.

Ingrediënten: Pils- en Munich mout, 100% Belgische hop, Brettanomyces gist, zacht water.

Geproefd: Fris en floraal van geur, met een ietwat “scherpe” touch en een zeer zacht Brettanomyces aroma in de verte, dat aan nat gras en een natte kelder doet denken. Vrij gemout van smaak, met zelfs een licht gebrande/geroosterde/gedroogde toets, ietwat muf en een beetje “plomp”. Eerder bitter (35 EBU), zonder enige zurigheid te bespeuren en met een erg droge nasmaak. Mist wat frisheid uit de geur in de smaak, wat mij betreft. Kort samengevat: natte geur, droge smaak. 😎

Weetje: Is een van de vier bieren uit de Special Yeast collectie van Delhaize, eind 2013 op de markt gebracht, waarbij 4 dezelfde bieren met telkens een andere gist werden gebrouwen en verdeeld over een gelimiteerde 8.000 flessen van 75 cl. De Brett (‘Funky Touch’) bevat Brettanomyces, een buitenbeentje bij de biergist omdat een ‘Brett’-aroma in de meeste bieren als een infectie wordt gezien, goed voor een zeer organische geur die aan ‘paard en stal’ doet denken, aldus de perstekst van Delhaize. De andere 3 varianten: Englishman, German en Monk.No Responses Yet to “Special Yeast Brett”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: