HertenHeer

05apr14

Alc. 6,5%
Brouwerij Het Nest (Oud-Turnhout)

Hertenheer bierBeschrijving: Artisanaal Belgisch blond (12 EBC) speciaalbier van hoge gisting, met nagisting in de fles, ongefilterd.

Ingrediënten: Pils- en Munichmout, een grote hoeveelheid (Hallertau & Fuggles) hop, gist, suiker, water

Geproefd: Gemout en zacht fruitig van geur, vrij grassig/hooi gehopt, met een subtiele kruidigheid (ook van de hop) in de neus. De eerste smaak is typisch voor een tripel, doch heel snel neemt een uitgesproken bitterheid (60 IBU) de bovenhand die alles gaat overheersen, zij het niet op een negatieve manier, tenminste als je van bitter houdt. De nasmaak is erg droog, de bitterheid blijft redelijk lang hangen. Kortom: een mooie troef om in handen te hebben! 😉

Weetje: Ontwikkeld in de eigen kleine brouwinstallatie van hobbybrouwerij Het Nest, anno 2009 gelanceerd, naar eigen recept gebrouwen in ’t Hofbrouwerijke (Beerzel), nadien bij De Scheldebrouwerij (Meer) en sinds 2015 in de eigen brouwerij te Oud-Turnhout. De naam verwijst naar Turnhout, stad van de speelkaarten, en is het 2de bier van Het Nest. “Blond en bitter”, volgens het etiket. Bedoeling van de brouwers is om een ‘grote straat’ van bieren te produceren: (Klevere)Tien, (Schuppen)Boer, (Koeke)Dam, (Herten)Heer en (Schuppen)Aas.No Responses Yet to “HertenHeer”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: