Piedboeuf Bruin

30mrt14

Alc. 1,1%-1,5%
Brasserie Piedboeuf (Jupille-sur-Meuse) / AB-Inbev (Anderlecht/Leuven)

Piedboeuf Bruin bierBeschrijving: Belgisch bruin tafelbier, van lage gisting, gefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, maïs, gerst, hop, kleurstof E150c, antioxidant E300, zoetstof E954, water.

Geproefd: Eerder neutraal van geur, weinig gemout en granig, met een ietwat zoet aroma. Geheel niet volmondig en vrij zoet van smaak, vrij plakkerig en zeer waterachtig. Kortom: bruin zoetwater. 😀

Weetje: De naam verwijst naar de familie Piedboeuf, die aanvankelijk brouwketels fabriceerden en later zelf bier zijn beginnen brouwen. Tafelbier is een wettelijk vastgestelde naam voor bier met een stamwortgehalte tussen 1 en 4 graden Plato. De makkelijkste manier om tafelbier te maken is een bestaand bier aan te lengen met water, doch er zijn ook tafelbieren met een eigen smaak en merk.



No Responses Yet to “Piedboeuf Bruin”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: