De Cam lambiek
Alc. 4,5%-5%
Geuzestekerij De Cam (Gooik)
Beschrijving: Lambiekbier, van spontane gisting, gerijpt op houten vaten, ongefilterd.
Ingrediënten: Gerstemout, tarwe, overjaarse hop, water.
Geproefd: Duidelijke Brettanomyces (“putteke”) in de neus, met frisse toetsen van nat hout en (citrus)zeste. Fris zurig van smaak – je mond trekt droog – vrij (citrus)fruitig en met ook hier een duidelijke Brettanomyces aanwezigheid. Met een erg droge nasmaak en zeer in de verte een klein zoet-bitter pallet. Lekker!
Weetje: Steker Karel Goddeau koopt z’n wort aan bij brouwerijen Boon, Girardin en Lindemans. Deze ondergaat een spontane gisting in Gooik, in houten vaten van Pilsner Urquell, waarna de assemblage van de verschillende lambikken (en een nagisting van minstens 1 jaar op fles) resulteert in De Cam Oude Geuze.
Filed under: D | Leave a Comment
Tags: 4%, 5%, België, Belgisch, bier, De Cam, lambiek, spontane gisting, Vlaams, Vlaanderen
No Responses Yet to “De Cam lambiek”