La Gaumaise Blonde

09feb14

Alc. 6,3%
Brasserie du Bocq (Purnode)

La Gaumaise bierBeschrijving: Belgisch blond tot amberkleurig bier van hoge gisting, met nagisting in de fles.

Ingrediënten: Gerstemout, hop, gist, water.

Geproefd: Geur van mout en tarwe, met een weinig fruitig aroma. De smaak doet aan een tripel denken, doch met een redelijk gemout accent, niet zozeer fruitig en met een weinige aanwezigheid van ijzer in de nasmaak, die vrij droog is. De smaak is eerder bitter, doch zeer zacht.

Weetje: Naar verluidt gebrouwen in opdracht van drankenhandel Ets Daune-Habaru sa (Sainte-Marie-sur-Semois), voordien ook al door Brasserie Gigi (Gérouville) en Brouwerij Huyghe (Melle), zij het volgens een ander recept en alcoholvolume. (Zie voor meer uitleg de commentaar van Marco Evenhuis onderaan deze pagina.)2 Responses to “La Gaumaise Blonde”

  1. De oorspronkelijke La Gaumaise werd in een blonde en een bruine variant gebrouwen door Brasserie Maire in Meix-devant-Virton. Toen die brouwerij begin jaren 1990 de deuren sloot, verhuisden naam en recept naar Brasserie Gigi in Gérouville, 5 kilometer verderop.
    Recentelijk zette ook Gigi de brouwactiviteiten (zo goed als?) stil en kocht drankenhandel Daune de naam. Daune laat het bier zo goedkoop mogelijk brouwen en wisselt daarbij van brouwer. De laatste jaren lijkt Du Bocq inderdaad de vaste producent te zijn geworden. Het recept is niet meer gelijk aan het originele van Brasserie Maire.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: