Zundert Trappist

14dec13

Alc. 8%
Trappistenbrouwerij De Kievit, abdij Maria Toevlucht (Klein-Zundert, Nederland)

Zundert Trappist bierBeschrijving: Amberkleurig Nederlands bier, erkende trappist, van hoge gisting, met nagisting op fles.

Ingrediënten: Gerstemout, hop, suiker, kruiden, gist, water.

Geproefd: Mout en hop in de neus, ietwat bloemig en “herfstig” aroma, fijn fruitig (sinaaszeste) en iets van brood op de achtergrond. Mooi gehopt van smaak, met een zachte bitterheid die veel mensen zal aanspreken doch mooi aanwezig is en blijft, samen met een ietwat fijn zoete ondersteuning in smaak, met een kleine alcoholtoets doch niet plakkerig einde. De afdronk is eerder (hop)droog en zacht bitter, vrij romig en met een verwarmend effect in de keel, zacht fruitige toetsen achterlatend in de nasmaak. Lekker!

Weetje: Gelanceerd op 29 november 2013, bezegeld op 10 december 2013 met het officiële ATP-logo, waardoor Zundert Trappist zich officieel het 2de Nederlandse en het 9de internationale trappistenbier mag noemen.

Advertenties


2 Responses to “Zundert Trappist”

  1. 1 DeRudi

    Heb gisteren een Zundert uit de frigo gehaald, weinig fruitig in de reuk, wel wat fruitig en hoppig in de smaak, de afdronk is wat droog en een heel klein beetje bitter. De kruiden merk je pas als je weet dat ze erin zitten.
    Lambikstoemper, hoe proef jij je bieren? Mogen ze uit de frigo komen of moeten ze toch wat warmer staan?

    DeRudi

    • Dag Rudi,
      Om te beginnen raad ik je aan om je bieren op kamertemperatuur te proeven: aroma’s en smaak komen dan veel beter tot z’n recht, koude maskeert deze alleen maar.

      Enne … oefening baart kunst. Hoe meer je proeft, hoe meer smaken je zal ontdekken en herkennen. ’t Is trouwens niet noodzakelijk zo dat er kruiden in het bier zitten om ze te kunnen smaken. Soms komen deze smaken louter van de gebruikte hop of gist. Een open geest is misschien wel het belangrijkste bij het proeven.

      Succes nog! 😉


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: