De Neve Gueuze

03okt13

Alc. 5,2%
Brouwerij De Neve (Schepdaal) / Brouwerij Belle-Vue (Sint-Pieters-Leeuw)

Gueuze De Neve bierBeschrijving: Oude geuze, bier van spontane gisting, op basis van lambiek, gerijpt op eikenhouten vaten, met natuurlijke nagisting in de fles, ongefilterd, ongepasteuriseerd.

Ingrediënten: Gerstemout, tarwe, (overjaarse) hop, water.

Geproefd: (Gebrouwen tussen 1982 en 1985 – Geproefd op 10/03/2016) Behoorlijk neutraal van geur, met zéér in de verte een klein notenaroma. Fijn zurig van smaak nog, ondanks de duidelijke veroudering. Vrij waterig qua mondgevoel, met een uiterst subtiel bittere toets aanwezig. De nasmaak is erg droog en opnieuw neutraal. — (Brouwjaar 1985 – Geproefd in 2013) Aroma van nat hout, zacht fruitig, ietwat (alcohol)zoetig, met slechts een weinig muffe neus. Fijn zurig van smaak, doch zeker niet overdreven. Zacht fruitig, vrij mals, met een kleine natte houttoets en een zeer droge nasmaak, waarbij je mond en tong volledig droog trekt. Kortom: (nog steeds) lekker! 😀 — (Gebrouwen tussen 1986 en 1989 – Geproefd op 10/03/2016) Zurig aroma, met een kleine Brettanomyces toets in de neus, bijgestaan door een vleug nat hout en subtiel iets van munt. Best zurig van smaak, met een fruitige toets, rabarberzuur (vrij scherp maar geen azijn) en een mooi droge nasmaak die je mond en tong samentrekt.

Weetje: Brouwerij De Neve was actief sinds 1772. In 1975 werd ze overgenomen door de toen nog onafhankelijke brouwerij Belle-Vue van Constant Van den Stock. Na de overname van Belle-Vue door Interbrew en allerlei herstructureringen en reorganisaties werd brouwerij De Neve anno 1994 definitief gesloten.

De Neve Gueuze bier De Neve Gueuze bierNo Responses Yet to “De Neve Gueuze”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: