Cuvée Saint-Gilloise

05sep13

Alc. 5,5%
Brasserie Cantillon (Anderlecht)

Cuvée Saint-Gilloise bierBeschrijving: Artisanaal Belgisch blond bier van spontane gisting, op basis van 2 jaar oude lambiek, dryhopped, gerijpt op eikenhouten vaten, met hergisting op fles, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, tarwe, overjaarse hop, Hallertau dryhop, vloeibare saccharose (voor de hergisting op fles), water.

Geproefd: Azijn-/citroenzurig van geur, fijn gehopt aroma met iets van hout in de verte. Totaal niet volmondig en uitgesproken gehopt van smaak, met dan een zacht bittere en fijn zurige smaak die aan pompelmoes doet denken. Met een erg droge nasmaak.

Weetje: Bij het proeven (zoals hierboven beschreven) was het bier nog niet gebotteld en was de Hallertau hop slechts 2 weken voor het proeven via dry hopping toegevoegd, waardoor de smaak nog niet volledig in evenwicht was en bovenstaande proefnotities dus kunnen afwijken van een gebottelde Cuvée Sant-Gilloise. Gebrouwen sinds 2004 en opgedragen aan Royale Union Saint-Gilloise, de mythische voetbalploeg van de stad Brussel, waarvan de familie Van Roy al jarenlang trouwe fan is. Heette anno 2004 eerst Cuvée 1904, dan Cuvée des Champions (waarmee de titel en de overgang naar tweede klasse gevierd werden aan het eind van het seizoen 2004/2005) en nadien dus Cuvée Saint-Gilloise.No Responses Yet to “Cuvée Saint-Gilloise”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: