Delta

17jul13

Alc. 6%
Brouwerij Anders! (Halen) / Brussels Beer Project (Brussel)

Delta bier Brussels Bier ProjectBeschrijving: Belgische IPA, hoogblond (12 EBC) bier van hoge gisting, met nagisting in de fles, ongefilterd.

Ingrediënten: 100% (Belgische) pilsmout, spelt (uit Henegouwen), (Belgische) Challenger, (Amerikaanse) Citra & (Duitse) Smaragd hop, gist, water.

Geproefd: Gehopt aroma! Pompelmoes(zeste) fruitig in de neus, met toetsen van hooi, stro en gras. Lekker bitter gehopt (45 IBU) van smaak, zéér licht zoet op de achtergrond wat voor ietwat volmondigheid zorgt. Vooral (zeste)bitter, doch zeker niet té, met een lekker zachte afdronk en nasmaak die droog is maar ook redelijk snel verdwijnt. Lijkt – wat mij betreft – erg op XX Bitter, zij het met minder diepgang.

Weetje: “Smells like heaven, bitter as hell”, aldus het etiket. Was samen met de Alpha, Beta en Gamma één van de prototypes van het Brussels Beer Project, 2 jonge Brusselaars die een nieuwe brouwerij in de hoofdstad willen opstarten en daarom aan fundraising doen. Eerst willen ze enkele lekkere bieren in de markt zetten, later (lees: eens voldoende geld in het laatje) willen ze hun Brusselse ‘community’-brouwerij uit de grond stampen. Na diverse proefsessies en een stemming door ‘het gewone volk’ werd uiteindelijk deze Delta verkozen om te worden geproduceerd. Of de Alpha, Beta en Gamma daadwerkelijk een stille dood zullen sterven, zal de toekomst uitwijzen. Meer info over het Brussels Beer Project vind je op beerproject.be.

Advertenties


No Responses Yet to “Delta”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: