Alpha

17jul13

Alc. 6%
Brouwerij Anders! (Halen) / Brussels Beer Project (Brussel)

Alpha bier Brussels Beer ProjectBeschrijving: Belgisch amberkleurig (25 EBC) bier, van hoge gisting, met nagisting in de fles, ongefilterd.

Ingrediënten: Belgische gerstemout, tarwe en spelt, Smaragd hop, Brettanomyces Bruxellensis gist, water.

Geproefd: Licht gemout en fijn fruitig (sinaaszeste) aroma, met een kleine Brettanomyces toets in de neus. Vrij zacht van smaak, doch vol. Eerst vrij bitter (40 IBU), dan met een kleine zoete toets en vleugje koriander, om te eindigen in een eerder droogbittere afdronk en nasmaak. Al bij al vrij zacht allemaal, met héél in de verte ook hier een kleine Brettanomyces twist, waardoor dit bier mij enigszins aan Orval deed denken. Kortom: mijn favoriet van de 4 prototypes. 🙂

Weetje: “No love me tender. No sweetness please.”, aldus het etiket. Was samen met de Beta, Gamma en Delta één van de prototypes van het Brussels Beer Project, 2 jonge Brusselaars die een nieuwe brouwerij in de hoofdstad willen opstarten en daarom aan fundraising doen. Eerst willen ze enkele lekkere bieren in de markt zetten, later (lees: eens voldoende geld in het laatje) willen ze hun Brusselse ‘community’-brouwerij uit de grond stampen. Na diverse proefsessies en een stemming door ‘het gewone volk’ werd uiteindelijk het Delta bier verkozen om te worden geproduceerd. Of deze Alpha en ook Beta en Gamma een stille dood zullen sterven, zal de toekomst uitwijzen. Meer info over het Brussels Beer Project vind je op beerproject.be.

Advertenties


No Responses Yet to “Alpha”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers liken dit: