New Glarus Unplugged Enigma 2006

21mei13

Alc. 7%
New Glarus Brewing Company (New Glarus, USA)

New Glarus Unplugged Enigma 2006 bierBeschrijving: Artisanaal Amerikaans Oud-Bruin bier, van spontane gisting, gerijpt op eikenhouten vaten, met nagisting in de fles, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, hop, krieken, wilde gist, water.

Geproefd: Melkzurig aroma van groene (zure) appel, rode bessen en krieken, met een vleugje vanille en amandel(melk), waarschijnlijk afkomstig van de pitten en/of het hout. Niet volmondig, zoet-zuur van smaak, doch slechts zéér zacht zurig bij het slikken en dan meteen het zoete dat overneemt, erg fruitig (rode vruchten, aardbei …) doch allemaal erg zacht, niks uitgesproken. Wél met een mooie droge nasmaak, die alweer aan (nat) hout doet denken. Spijtig van de hele grote troebelheid en extreem vieze bruine kleur, maar bon … 😛

Weetje: “Some people paint, some sing, others write … I brew”, aldus brouwer Daniel Carey op het etiket. Enkele keren per jaar brouwt hij iets speciaal, iets ongecensureerd en ‘unplugged’, gewoon … omdat hij er zin in heeft, zonder de garantie dat hij ooit nog hetzelfde zal brouwen. Kortom: een zeer ‘limited edition’ bier, speciaal voor de fijnproevers, dat anno 2010 nog eens werd gebrouwen. De 2010-versie heeft een ©-teken links van de ‘Unplugged’-banner op het etiket, de 2006-versie heeft dit niet.

Special thanks to Craig Schanning and his wife Mary to give me this bottle at Tour de Geuze 2013 in Belgium. Thank you! Hope we meet again someday, without Murphy(’s law) is with us this time! 😉



No Responses Yet to “New Glarus Unplugged Enigma 2006”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: