Vicaris Tripel/Gueuze

15mei13

Alc. 7%
Brouwerij Dilewyns (Dendermonde)

Vicaris Tripel/Gueuze bierBeschrijving: Belgisch blond bier van gemengde gisting, blend van gueuze (spontane gisting) en tripel (hoge gisting), met nagisting in de fles, ongefilterd, niet gepasteuriseerd.

Ingrediënten: Gerstemout, tarwe, suiker, hop, gist, Boon Oude Geuze, water.

Geproefd: In de neus merk je zeker de aanwezigheid van Brettanomyces en hout, typisch voor lambiek, met een zacht fruitige toets van perzik en pompelmoes. Je proeft meteen een klein zurige ‘touch’, doch minder uitgesproken zuur/bitter dan bij een échte oude geuze. Dit bier is voller en zachter van smaak, doch mét karakter en met een verfrissende, droog-bittere nasmaak. Sowieso overheerst de geuze over de tripel, die nog amper te herkennen is. Kortom: een zeer mooie aanzet om mensen geuze te leren drinken … als dat al nodig is, tenminste? 😉

Weetje: Aanvankelijk werd het bier met Girardin Gueuze gemaakt en heette het Vicardin. Door het succes kon brouwerij Girardin helaas niet volgen in de productie, waardoor anno 2012 noodgedwongen een andere leverancier van gueuze moest worden gezocht én gevonden werd in de persoon van Frank Boon.

Advertenties


No Responses Yet to “Vicaris Tripel/Gueuze”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: