Sint Gummarus Tripel

26apr13

Alc. 8%
Brouwerij Cornelissen (Opitter)

Sint Gummarus Tripel bierBeschrijving: Donkerblonde Limburgse tripel, volmoutbier van hoge gisting, met hergisting in de fles.

Ingrediënten: Gerstemout, hop, gist, water.

Geproefd: Fruitig (mandarijn, abrikoos, perzik) aroma, typisch voor een tripel, met een kleine mouttoets in de verte. Vooral fruitig en redelijk zoet van smaak, met een vrij verwarmende afdronk en duidelijke aanwezigheid van alcohol, doch ook met een weinig bittere touch in de verte. De nasmaak is wederom vooral zoet en ietwat plakkerig, met – vreemd genoeg – een totaal verdwenen volmondigheid. Weinig volmondig en zonder veel (na)smaak, eerder neutraal.

Weetje: Sint Gummarus was een ridder aan het hof van Pepijn van Herstal (✝ 714 nc) en volgens de legende de stichter van de stad Lier. Hij is de patroonheilige van allen die met een breuk te kampen hebben. Wat precies de link met het bier is? That’s the question … “Gummarus stak zijn stok in daerde, gescheurt, door ’t branden van de zon. Ersprong tot schand van deez’ ontaerde. Tot laeffenis een waterbron”, bericht het etiket. En ook “Voor liefhebbers met hoge goesting”. Het bier won trouwens de 2012 Silver Quality Award Athens. Tot oktober 2015 heette de brouwerij nog Brouwerij Sint-Jozef.

Advertenties


2 Responses to “Sint Gummarus Tripel”

  1. 1 Rud Eerdekens

    Voor mij is dit een topper. Helemaal mijn mond. Net omwille van de volmondige mout en de ineens verdwijnende volmondigehid. Na de afdronk ben je hem kwijt. Das eerlijk en rechttoe, op naar de volgende slok


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: