Liefmans Cuvée-Brut

03Mrt13

Alc. 6%
Brouwerij Liefmans (Oudenaarde) / Duvel Moortgat Corporation (Breendonk)

Liefmans Cuvée BrutBeschrijving: Fruitbier (kriek) op basis van Oud Bruin bier, versnijding van oud en jong bier, van gemengde gisting.

Ingrediënten: Gerstemout, Poperingse hop (Hercules), fructose, gist, Limburgse krieken (gemiddeld 13 kg per 100 liter), water.

Geproefd: Het aroma van krieken overheerst, met zeer in de verte een kleine hout- en amandeltoets. Eerder zoet van smaak, doch zeker niet overdreven, met een fijne zurigheid op de achtergrond, alles zeer mooi in harmonie. Fruitig en lekker, al mocht het misschien nog niet iets zuurder wat mij betreft.

Weetje: Eenmaal per jaar worden 30 tot 35 ton krieken op (bleek) Oud Bruin bier gestort om er minstens 1 jaar lang op te macereren, waarna een versnijding van jong en oud bier plaatsvindt. Het bier is verpakt in een rode wikkel, waarop de handtekening van Rose Blanquaert-Merckx staat, de eerste vrouwelijke brouwmeester van België. Het bier won 2 sterren op de Superior Taste Award 2010 van het International Taste & Quality Institute. Tot de overname door Duvel Moortgat heette het bier Liefmans Kriek, toen een pak zoeter door toevoeging van Acesulfaam-K, een kunstmatige zoetstof. Die is intussen uit het bier gehaald. Sinds de lente van 2015 heet dit bier Liefmans Kriek Brut.

Advertenties


No Responses Yet to “Liefmans Cuvée-Brut”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers liken dit: