Nikolaas Tripel

07feb13

Alc. 9%
Microbrouwerij De Schuur (Linden)

Nikolaas TripelBeschrijving: Belgisch bruin tripelbier, van hoge gisting, met nagisting in de fles, ongefilterd, niet gepasteuriseerd.

Ingrediënten: Gerstemout (waaronder karamelmout), bruine kandijsuiker, hop, gist, water.

Geproefd: Frisse geur van mout en karamel. Zoet van smaak, doch zeker niet overdreven. Doordat de kandijsuiker voldoende ver vergist is, kan men zelfs bijna van een droge afdronk en nasmaak spreken. Samen met de zeer zacht bittere smaak zorgt dit voor een lekker verrassend bier.

Weetje: Was in 2000 een ‘toevalsbrouwsel’, ontsproten uit ingrediënten die brouwer Jan Symons ooit meekreeg op het Labo voor Mouterij en Brouwerij aan de K.U.Leuven. Sindsdien maakt hij 2 brouwsels Nikolaas Tripel per jaar, telkens goed voor 180 liter per brouwsel. Het “etiket” (lees: een klein kartonnen kaartje rond de flessenhals) is van de hand van de Georgische ikonenschilder David Chichua, de naam verwijst naar Jans nieuwe naam, Nikolaas Jan, die hij na toetreding tot de Orthodoxe kerk kreeg.

 



No Responses Yet to “Nikolaas Tripel”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: