Cuvée des Jacobins

07Jan13

Alc. 5,5%
Brouwerij Omer Vander Ghinste (Bellegem)

Cuvée des JacobinsBeschrijving: Artisanaal Belgisch rood foederbier van onversneden (donkere) “lambiek”, van spontane gisting, 18 maanden gerijpt op eikenhouten vaten.

Ingrediënten: Gerstemout, hop, kristalsuiker, water.

Geproefd: Melkzurig aroma, met een vleugje fruitigheid (krieken), amandel en iets van hout. Idem wat smaak betreft, meer (melk- én azijn)zuur dan zoet, doch zeker niet overdreven, met een zachte toets van rood fruit, hout en vanille. Het mondgevoel is vrij romig.

Weetje: Winnaar van een zilveren medaille op de Brussels Beer Challenge 2013 en goud op de World Beer Awards 2014. Ideale schenktemperatuur: 4-6°C. Toen brouwer Omer Rémi korte tijd in de Rue des Jacobins (Parijs) verbleef tijdens de Eerste Wereldoorlog wilde hij ooit een van z’n bieren dezelfde naam geven. En zo geschiedde. De naam verwijst meer specifiek naar het Hospice Saint Jacques, het beroemde Franse dominicanenklooster dat in 1218 werd gebouwd om pelgrims op weg naar Compostela een slaapplaats te bieden. Deze West-Vlaamse “lambiek” bevat trouwens meer azijnzuur en solvent (ethylacetaat) dan de traditionele lambiek uit het Pajotenland, omdat hier rechtopstaande foeders worden gebruikt. Brouwerij Omer Vander Ghinste heette tot 2014 trouwens Brouwerij Bockor, maar dat ter zijde. 🙂

Advertenties


No Responses Yet to “Cuvée des Jacobins”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: