Val-Dieu Triple

21Aug12

Alc. 9%
Brouwerij Val-Dieu (Aubel)

Val-Dieu TripleBeschrijving: Erkend Belgisch abdijbier, blonde tripel, van hoge gisting, met nagisting in de fles.

Ingrediënten: Gerstemout, hop, gist, water.

Geproefd: Fruitig van geur, met toetsen van zoethout, rijpe banaan en gist. Zacht en eerder zoet van smaak, fruitig, en ook hier een zekere toets van gist. Vrij commercieel in feite, maar zeker niet slecht.

Weetje: Aanvankelijk werd het Val-Dieu bier gebrouwen in Brasserie d’Aubel, op enkele kilometers verwijderd van de gelijknamige abdij. Wegens enkele infecties en dure processen achteraf werd de brouwerij in 1995 failliet verklaard. Anno 1997 startten Alain Pinckaers en Bernard Humblet de huidige brouwerij op, binnen de muren van de Abdij van Godsdal (Aubel) deze keer, én met succes. De tripel zag in 1998 het levenslicht.

Advertenties


No Responses Yet to “Val-Dieu Triple”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: