Bourgogne des Flandres Bruin

30Jul12

Alc. 5%
Brouwerij Bourgogne des Flandres (Brugge) / Group John Martin (Genval)

Bourgogne de Flandres Brune bierBeschrijving: Speciaalbier van gemengde gisting, volgens de ‘infusie van lambiek’-techniek gemaakt, waarbij lambiek (spontane gisting) wordt vermengd (50/50) met een bruin bier van hoge gisting (Pure) en enkele maanden wordt gerijpt op eikenhouten vaten.

Ingrediënten: Gerstemout, tarwe, hop, kruiden, vloeibare karamel, gist, water.

Geproefd: Zacht zoet-zurig aroma met hints van kersen, karamel en hout. Zachte zoet-zurige smaak ook, met toetsen van zoethout en rozijnen, licht gekruid, met een droge en eerder zoete afdronk. Best lekker, al mocht er een nog net iets krachtiger zuurtje in wat mij betreft.

Weetje: Bestaat sinds 1911, oorspronkelijk gebrouwen door de familie Van Houtryve, vanaf 1957 overgenomen door de verwante familie Verhaeghe, die ook Duchesse de Bourgogne maakt(e). Begin jaren ’90 kwam Bourgogne des Flandres tenslotte in handen van brouwerij Timmermans. De naam ‘Bourgogne’ verwijst naar de Bourgondische tijd waarin Brugge op de voorgrond stond. Sinds 2015 wordt de Bourgogne des Flandres ook écht weer in Brugge gebrouwen, in een gloednieuwe brouwerij, nog steeds met Timmermans lambiek.

Advertenties


One Response to “Bourgogne des Flandres Bruin”

  1. Bedankt voor de eerlijke en mooie feedback! Net zoals de andere lambiekbieren van Brouwerij Timmermans, kan je Bourgogne des Flandres ook terugvinden op onze webshop http://www.finestshop.be. Voor de echte liefhebbers kan je er dan ook meteen het glas bijbestellen.

    Tot 31 augustus krijgen de fans van lambikstoempers met de promotiecode “lambikstoempers” een korting van -20% 🙂
    Santé!

    Margot Debisschop
    Brouwerij Timmermans


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: