Girardin lambiek
Alc. 5%
Brouwerij Girardin (Sint-Ulriks-Kapelle)
Beschrijving: Lambiekbier, van spontane gisting.
Ingrediënten: Gerstemout, tarwe, hop, water.
Geproefd: (van juni 2012, 1 maand oud bij proeven) Zeer troebel, uitgesproken fruitig (overrijpe banaan & citrus) van geur, met toetsen van hout. Wrang bitter van smaak, met een bitterheid die nog sterker wordt in de nasmaak. Zeer lomp/plomp, geen doordrinker, met in de verte iets rokerig. — (van augustus 2011, 10 maanden oud bij proeven) Zeer helder (gefilterd?) van uitzicht, licht verbrand aroma van karamel dat vlakker wordt na verloop van tijd. Eerder wrang (hop)bitter van smaak, ook in de nasmaak, doch vrij plakkerig aan ’t eind. — (van 24 maart 2011, afkomstig uit de kelder van 3 Fonteinen, 15 maanden oud bij proeven) Uitermate troebel van uitzicht, met een beetje een zurige geur, van ’t “putteke” ook. Wrang bitter van smaak, zeer waarschijnlijk van de (overjaarse) hop, doch een beetje té … helaas. — (van 10 oktober 2014, 6 weken oud bij proeven) Erg troebel, met een zeer jonge lambiek geur die zich behoorlijk kazig en pompelmoes(zeste) manifesteert in de neus. Sterk bitter van smaak, met ook hier dat kazig accent, en behoorlijk wrang (pompelmoeszeste-bitter) in de droge nasmaak.
Filed under: G | 1 Comment
Tags: 5%, België, Belgisch, bier, Girardin, HORAL, lambiek, spontane gisting, Vlaams, Vlaanderen
One Response to “Girardin lambiek”