Girardin lambiek

23jun12

Alc. 5%
Brouwerij Girardin (Sint-Ulriks-Kapelle)

Girardin lambiek bierBeschrijving: Artisanaal Belgische lambiek, blond bier van spontane gisting, gerijpt op eikenhouten vaten, niet gepasteuriseerd, ongefilterd..

Ingrediënten: Gerstemout, tarwe, (overjaarse) hop, water.

Geproefd: (van juni 2012, 1 maand oud bij proeven) Zeer troebel, uitgesproken fruitig (overrijpe banaan & citrus) van geur, met toetsen van hout. Wrang bitter van smaak, met een bitterheid die nog sterker wordt in de nasmaak. Zeer lomp/plomp, geen doordrinker, met in de verte iets rokerig. — (van augustus 2011, 10 maanden oud bij proeven) Zeer helder (gefilterd?) van uitzicht, licht verbrand aroma van karamel dat vlakker wordt na verloop van tijd. Eerder wrang (hop)bitter van smaak, ook in de nasmaak, doch vrij plakkerig aan ’t eind. — (van 24 maart 2011, afkomstig uit de kelder van 3 Fonteinen, 15 maanden oud bij proeven) Uitermate troebel van uitzicht, met een beetje een zurige geur, van ’t “putteke” ook. Wrang bitter van smaak, zeer waarschijnlijk van de (overjaarse) hop, doch een beetje té … helaas. — (van 10 oktober 2014, 6 weken oud bij proeven) Erg troebel, met een zeer jonge lambiek geur die zich behoorlijk kazig en pompelmoes(zeste) manifesteert in de neus. Sterk bitter van smaak, met ook hier dat kazig accent, en behoorlijk wrang (pompelmoeszeste-bitter) in de droge nasmaak.

Weetje: De brouwerij dateert van 1845, als deel van het landgoed van een edelman. Anno 1882 kocht de familie Girardin de boerderij/brouwerij, die het bedrijf nog steeds uitbaten.One Response to “Girardin lambiek”


  1. 1 Tilquin Oude Gueuze « De Lambikstoemper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: