Kempisch Vuur Tripel

28mei12

Alc. 7,5%
Brouwerij Pirlot (Zandhoven)

Kempisch Vuur TripelBeschrijving: Tripel van hoge gisting, met hergisting in de fles, ongefilterd, niet gecentrifugeerd, niet gepasteuriseerd.

Ingrediënten: Mout (pils, tarwe, haver & maïs), hop (Brewers Gold & Styrian), kruiden, gist, water.

Geproefd: Opvallend fruitig (Earl Grey?) thee-aroma, met in het begin een lekker hoppige smaak, die helaas vervalt in een overheersend zoete, kruidige en slechts zeer zacht bittere (32 EBU) nasmaak.

Weetje: Werd voor het eerst gebrouwen in 2000, eerst bij Microbrouwerij Paeleman (Wetteren), maar de vraag van alle Kempisch Vuur bieren werd zo groot dat een verhuis in 2001 naar De Proefbrouwerij (Lochristi) nodig was. Doch vanaf september 2011 brouwt Guy Pirlot in zijn eigen brouwerij te Zandhoven, sinds 2012 intussen zo’n 2.000 liter per week.

Advertenties


No Responses Yet to “Kempisch Vuur Tripel”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: