Rosé de Gambrinus
06mei12
Alc. 5,5%
Brasserie Cantillon (Anderlecht)
Beschrijving: Fruitbier (framboise) op basis van lambiek (spontane gisting), gerijpt op eikenhouten vaten, met natuurlijke hergisting op fles.
Ingrediënten: Gerstemout (65%), tarwe (35%), overjaarse hop, verse frambozen (200 gram/liter), water.
Geproefd: Vrij zoete geur van diverse rode vruchten. Redelijk zoete, een beetje plakkerige smaak van frambozen, bosvruchten en cassis, zonder veel zurigheid … helaas, vind ik zelf. Weliswaar zeker geen aangezoet exemplaar!
Weetje: Eerste keer gebrouwen in 1986, sinds 1999 volledig met ingrediënten van biologische teelt, meestal met frambozen afkomstig uit Servië. Het fruit macereert zo’n 2 tot 3 maanden op de lambik, die gemiddeld zo’n 20 maanden oud is.
Filed under: R | Leave a Comment
Tags: 5%, België, Belgisch, bier, Brussel, Cantillon, framboise, framboos, fruit, lambiek, spontane gisting
No Responses Yet to “Rosé de Gambrinus”