Rosé de Gambrinus

06mei12

Alc. 5,5%
Brasserie Cantillon (Anderlecht)

Rosé de Gambrinus Cantillon framboiseBeschrijving: Fruitbier (framboise) op basis van lambiek (spontane gisting), gerijpt op eikenhouten vaten, met natuurlijke hergisting op fles.

Ingrediënten: Gerstemout (65%), tarwe (35%), overjaarse hop, verse frambozen (200 gram/liter), water.

Geproefd: Vrij zoete geur van diverse rode vruchten. Redelijk zoete, een beetje plakkerige smaak van frambozen, bosvruchten en cassis, zonder veel zurigheid … helaas, vind ik zelf. Weliswaar zeker geen aangezoet exemplaar!

Weetje: Eerste keer gebrouwen in 1986, sinds 1999 volledig met ingrediënten van biologische teelt, meestal met frambozen afkomstig uit Servië. Het fruit macereert zo’n 2 tot 3 maanden op de lambik, die gemiddeld zo’n 20 maanden oud is.



No Responses Yet to “Rosé de Gambrinus”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: